Komunikační rozhraní CEGASA TCCv2.0 BTH SYSTEM

Hlavním účelem TCCv2.0 je možnost používat bateriový systém CEGASA (ULTRA175 ) s komerčními střídači/nabíječkami nebo jinými zařízeními či aplikacemi, které mohou mít komunikaci CAN BUS.

12 705,00 Kč
S DPH
Počet
Skladem

Hlavním účelem TCCv2.0 je možnost používat bateriový systém CEGASA (ULTRA175 ) s komerčními střídači/nabíječkami nebo jinými zařízeními či aplikacemi, které mohou mít komunikaci CAN BUS.

Pro tyto účely TCCv2.0 komunikuje na jedné straně s bateriemi systému a na druhé straně přenáší informace z nich do koncového zařízení aplikace prostřednictvím komunikace CAN BUS. V případě ULTRA175 je maximální počet baterií, které lze v systému připojit, 4. Systém TCCv2.0 využívá komunikaci CAN BUS ke čtení aktuálního stavu baterií připojených na sériové sběrnici.

Mezi nejdůležitější čtené registry patří napětí, proud, stav nabití (SOC), teploty, alarmy... Jakmile systém TCCv2.0 získá informace o baterii, přenese je pomocí komunikace CAN BUS do koncového zařízení. Registry CAN, které jsou odesílány do koncového zařízení, se týkají aktuálního stavu bateriového systému (napětí, proud, teplota, SOC...), zahrnují také stav funkce (SOF): neustálé odesílání optimálních údajů o napětí a proudu potřebných k provedení optimálního procesu nabíjení/vybíjení bateriového systému na základě SOC a teplot baterie.


  • Kabel TCCV2.0 připojený mezi baterií a systémem TCCV2.0; (RJ45 CAT5e PARALLEL TYPE) 1,5 metru dlouhý, připojený mezi systémem TCCV2.0 a HUBem (výstupem) nebo modulem ULTRA.
  • Komunikační zakončovací odpor na konektoru RJ45; ten je připojen k pouzdru TCCv2.0 s názvem OUTPUT
  • USB disk se SW, který je nutný ke konfiguraci. systému TCC CAN (kompatibilní značka měniče, model baterie, celkový počet baterií v instalaci atd.); příručky jsou součástí dodávky.

Střídače Victron

Použijte standardní přímý/paralelní kabel ETHERNET požadované délky pro instalaci (**) V případě použití systémů CERBO GX a VENUS GX doporučujeme připojit kabel uvedený v předchozím bodě k portu s názvem BMS-CAN.


Měniče SMA a Studer

Použijte standardní přímý/paralelní kabel ETHERNET požadované délky pro instalaci


Měniče Ingeteam

V případě použití měničů Ingeteam musí instalatér připravit vlastní kabel, protože připojení k těmto měničům se provádí pomocí rychlospojky. Tři dostupné vodiče CAN (CAN-H, CAN-L a GND) by měly být připojeny následujícím způsobem:

  • Pin 2: GND
  • Pin 4: CANH
  • Pin 5: CANL

Měniče Solis a Goodwe

Dvě možnosti a) Instalatér může připravit přímý/paralelní kabel ETHERNET, přičemž vyvede pouze piny 2, 4 a 5.

Celý návod k použití si přečtěte zde: OTEVŘENÝ MANUÁL

7 ks

Mohlo by vás také zajímat